Even voorstellen

Wij zijn Bakkerij Terpstra, dé patisserie, chocolaterie en bakkerij van Gorssel en omstreken.

Met ons vakbekwame team maken wij dagelijks op ambachtelijke wijze de lekkerste broden, banket en chocolade producten voor u. Vanuit de winkel heeft u door de grote glazen deuren direct zicht op ons chocoladeatelier en kijkt u rechtstreeks de bakkerij in. Op zaterdag, en vaak ook door de week, kunt u getuige zijn van hoe onze bonbons en chocolade met de hand worden gemaakt.

Geniet dagelijks van ons vers gebakken brood en droom weg met ons heerlijk gebak en onze bonbons. Alles uiteraard bereid met onze vaste ingrediënten: Ambacht, Zorg en Liefde.

GESCHIEDENIS

EEN JONG ENTHOUSIAST BEDRIJF OP EEN LOCATIE MET EEN RIJKE HISTORIE

Bakkerij Terpstra is gevestigd in het in 1936 gebouwde voormalige postkantoor van Gorssel.  Ondanks dat het oorspronkelijk een postkantoor was kent het pand een lange bakkerstraditie. Sinds de jaren 60 was hier “Bakkerij Wesseldijk” gevestigd. In 1979 is dit bedrijf gekocht door Gerrit en Gerrie van Helvoort en heeft er 38 jaar “Bakkerij van Helvoort” op de gevel gestaan. In 2017 heeft Anouk Terpstra de bedrijfsactiviteiten over genomen draait Bakkerij Terpstra op volle kracht.

Voordat Anouk met Bakkerij Terpstra is begonnen heeft zij een aantal jaren gewerkt als banketbakker en chocolatier bij diverse bakkers. Daarnaast heeft zij verschillende opleidingen en trainingen gevolgd bij enkele van de beste nationale en internationale patissiers en chocolatiers. Anouk neemt deel aan de coördinatie van de bakkerijopleiding in Almelo en is hier ook als examinator betrokken. In 2017 kwam haar droom uit en kreeg zij de mogelijkheid om de bakkerij in Gorssel over te nemen. Het klikte goed met het bestaande team, dus ook zij gingen vol enthousiasme mee in het avontuur.

Om goed te beginnen moest Bakkerij Terpstra direct een eigen gezicht krijgen. Hiervoor werd een eigen stijl in verpakkingsmaterialen ontwikkeld en het assortiment uitgebreid. Een verbouwing leidde tot een nieuw strak en fris interieur en in oktober 2017 opende Bakkerij Terpstra haar deuren.

AMBACHT, ZORG EN LIEFDE

Onze vaste kernwaarden zijn Ambacht, Zorg en Liefde. Dit dragen wij uit in alles wat wij doen. Geen croissantje is exact hetzelfde, omdat deze stuk voor stuk met de hand worden gerold. Zo worden al onze producten gemaakt op ambachtelijke wijze. Op deze manier houden we continue zicht op de productie en dus continue controle op de kwaliteit. Wij bakken ons brood elke nacht vers, zonder onderbrekingen van het rijsproces. Ambachtelijker kan bijna niet. Zo’n mooi product verdient de rust en tijd die het nodig heeft om de optimale smaak en structuur te ontwikkelen. Ook al gaat dat soms ten koste van onze nachtrust.

Dagelijks onderhouden wij onze zelf ontwikkelde desemcultuur, zij moet bijgevoerd worden met bloem en water en wordt verzorgd als ons huisdier. Onze bonbons worden met zorg verpakt en prachtig gestrikt, en onze slagroompunten krijgen dezelfde aandacht als ons luxe gebak, specials en bruidstaarten. Met de grootste zorg zoeken wij voortdurend naar de heerlijkste smaken, kleuren en geuren om in onze bonbons, banket en brood te verwerken.

Liefde voor de het vak, de grondstoffen en de eindproducten. Daar staan we voor en dat willen we graag aan u meegeven. In een gebaksdoos, broodzak of een bonbondoosje.

ONS TEAM

Een mooi bedrijf run je natuurlijk niet alleen. Gelukkig heeft Bakkerij Terpstra een geweldig team dat u voorziet van onze heerlijke producten.

In de winkel staan voor u klaar: Anita, Carin, Ingrid, Ellen, Ina, Jolanda en Renate.

Onze bakkers zijn: Anouk, Bram, Quinty, Twan, Marlies, Janet en Quinten.

En onze hulptroepen bestaan uit:  Mees, Simon, Kasper, Bianca, Anna, Björn en Michiel.

Wij helpen u graag en staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van een (h)eerlijk advies te voorzien!